Вплив факторів на піноутворення в технології молочних десертів з використанням карагінану

Автор(и)

  • Ganna Sabadosh Uzhgorod trade and economic Institute KNTEU, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

піноподібні молочні десерти, йота-карагінан, піноутворююча здатність, текстурні властивості, купажування, адсорбційний шар, поверхневий натяг

Анотація

Сформульовано інноваційний задум піноподібної десертної продукції та розроблено модель інноваційної стратегії технології десертів молочних із використанням карагінанів, піноподібної структури, у межах якої встановлено механізм регулювання технологічних властивостей рецептурних компонентів, що закріплені як параметри технологічного процесу. Обґрунтовано використання йота-карагінану для виробництва піноподібної десертної продукції на основі молока.

Біографія автора

Ganna Sabadosh, Uzhgorod trade and economic Institute KNTEU

associate professor technology and organization of restaurant business

Посилання

Prosekov A. Ju. Fiziko-himicheskie osnovy poluchenija pishhevyh produktov s pennoj strukturoj : monografija / A. Ju. Prosekov. – Kemerovo, 2001. – 172 р.

Percevoj F. V. K voprosu o mehanizme zastudnevanija polisaharidov / F. V. Percevoj, Ju. A. Savgira // Novoe v ispol'zovanii studneobrazovatelej pri proizvodstve konditerskoj i kulinarnoj produkcii : sb. nauch. tr. – Har'kov, 1994. – Р. 9–11.

Grinchenko O. A. Nauchnoe obosnovanie i razrabotka tehnologii kulinarnoj produkcii s ispol'zovaniem polufabrikatov funkcional'nyh kompozicij na osnove polisaharidov : dis. ... d-ra tehn. nauk / Grinchenko O. A. –Har'kov, 2005. – 380 р.

Pivovarov P. P. Teoretichna tehnologіja produkcії gromads'kogo harchuvannja : navch. posіb. Ch. I. Bіlki v tehnologії produkcії gromads'¬kogo harchuvannja / P. P. Pivovarov. - Harkіv : HDATOH, 2000. - 116 р.

Podlegaeva T. V. Issledovanie penoobrazujushhih svojstv fermentirovanno¬go moloka : avtoref. dis. ... kand. tehn. nauk / T. V. Podlegaeva. – Kemerovo, 2002. – 17 р.

Prosekov A. Ju. Ispol'zovanie osobennostej penoobrazujushhih svojstv molochnogo syr'ja v proizvodstve produktov s polidispersnoj strukturoj / A. Ju. Prosekov, I. I. Romancov // Molochnaja promyshlennost' Sibiri : materialy vtorogo specializirovannogo kongressa. – Barnaul, 2000. – Р. 54–56.

Novikov R. S. Issledovanie i razrabotka tehnologii vzbivnyh produktov na osnove cel'nogo moloka s ispol'zovaniem rastitel'nogo syr'ja: diss. ... kand. tehn. nauk / Novikov R. S. – Kemerovo, 2002. – 140 р.

Kir'janova A. A. Ispol'zovanie gidrokolloidov v molochnom proizvodstve / A. A. Kir'janova, I. L. Koreckaja // Molochnoe delo. – 2006. – № 2. – Р. 44–45.

Kastornyh M. S. Molochnyj koktejl' na osnove pahty i molochnoj syvorotki / M.S. Kastornyh // Sovrem. tehnologija syrodelija i bezothod. pererab. moloka. – Erevan, 1989. – Р. 318–319.

Nauka v SevKavGTU [Jelektronnyj resurs] : / Vestnik SevKavGTU.  Rezhim dostupa : <http://science.ncstu.ru>.

Prosekov A. Ju. Ustojchivost' penoobraznyh mass / A. Ju. Prosekov // Hranenie i pererabotka sel'hozsyr'ja. – 2001. – № 7. – Р. 40–45.

DSTU 3946-2000. Produkcіja harchova. Osnovnі polozhennja. – Kiїv : Derzhspozhivstandart Ukraїni 2000. – 6 р.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-12-01