МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТОВАРОЗНАВЧИХ ТОВАРІВ В РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20998/2220-4784.2023.02.09

Ключові слова:

харчова хімія, сучасні технології харчування, товарознавство та управління закупівлями, інноваційні ресторанні технології, кондитерська галузь, визначення товарознавчих характеристик

Анотація

У матеріалах статті розглянуті приклади можливостей для визначення цілей навчання студентів ВНЗ за освітньою програмою Готельно-ресторанне господарство з метою розробки комплексних дисциплін Харчова хімія, Сучасні технології харчування, Товарознавство та управління закупівлями, Інноваційні ресторанні технології, для складових комплексних інноваційних проектів. При написанні cтатті використано досвід викладання дисциплін Загальні технології харчових виробництв, Харчова хімія, Сучасні технології харчування, Товарознавство та управління закупівлями, Основи проектування обладнання в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі інтегрованих технологій, процесів і апаратів у 2002–2023 рр. Комплексні системи визначення складових дисципліни зумовили компетентності та якість матеріалу, а питання, що розглядаються пропущені через призму власного творчого сприйняття, що робить матеріал особливо цінним. Розробки проведені з застосуванням сучасних високоефективних науково-обґрунтованих технологій виробництва карамелі, наприклад, від різновидів аналізу класифікації-ідентифікації, загальних понять та вимог до різновидів методології визначення показників рівня якості та їх оцінки через вибір алгоритмів аналізу та розрахунків на різних стадіях виробництва та застосування отриманих товарів.

Біографії авторів

Світлана Бухкало, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

кандидат технічних наук, професор кафедри інтегрованих технологій, процесів та апаратів, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», м. Харків, Україна

Наталія Якименко-Терещенко, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», м. Харків, Україна

Посилання

Bukhkalo S.І. Tehnologіja osnovnih harchovih virobnictv u prikladah і zadachah (navch. posіbnik). Kharkіv: NTU «KhPІ», 2003. 184 p

Bukhkalo S.I., Tovazhnjanskij L. L., Kapustenko P.A., Havin G.L. Osnovnye tehnologii pishhevyh proizvodstv i jenergosberezhenie (navch. posіbnik). Kharkіv: NTU «KhPІ», 2005. 460 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Kapustenko P.O., Orlova Є.І. Zagal'na tehnologіja harchovih virobnictv u prikladah і zadachah [tekst] pіdr. K.: CNL, 2005. 496 p

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Kapustenko P.O., Orlova Є.І. Harchovі tehnologії u prikladah і zadachah [tekst] pіdruchnik K.: CNL, 2008. 600 p.

Bukhkalo S.І., Іljuha M.G., Lazareva T.A. Tehnologіchne obladnannja harchovoї galuzі (navch. posіbnik). Kh.: UІPA-2009, 185 p.

Bukhkalo S.І., Lazarev M.І., Іljuha M.G., Lazareva T.A., Ruban N.P, Novosel'cev O.O. Procesi ta aparati harchovih virobnictv (navch. posіbnik). Kh.: UІPA-2009, 153 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Zipunnikov M.M., Ol'hovs'ka O.І. ta іn. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi) [tekst] pіdruchnik. K.: CNL, 2013. 352 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Kapustenko P.O. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah, pіdr. K. CNL, 2011. 832 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (testovі zavdannja) [tekst] pіdruchnik. K.: CNL, 2014. 412 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi) [tekst] pіdruchnik. – K.: CNL, 2014. – 456 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi) / Tovazhnjans'kij L.L., Denisova A.Є., Demidov І.M., Kapustenko P.O., Arsen'єva O.P., Bіlous O.V., Ol'hovs'ka O.І. [tekst] pіdruchnik z grifom MON. Kiїv «Centr uchbovoї lіteraturi»: 2016, 468 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (prikladi ta testi). 2-ge vid. dop.: ch.2. [tekst] pіdruchnik z grifom MON. Kiїv «Centr uchbovoї lіteraturi»: 2018, 108 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (prikladi ta testi z tehnologії krohmalju). 2-ge vid. dop.: ch. 2. [tekst] pіdruchnik z grifom MON. K «Centr uchbovoї lіteraturi»: 2019, 108 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (prikladi ta testi z tehnologії pererobki plodoovochevoї sirovini), 2-ge vid. dop. Ch. 3. Pіdruchnik z grifom. K: «CNL»: 2022, 108 p.

Bukhkalo S.І., Іglіn S.P., Ol'hovs'ka O.І. ta іn. Osoblivostі upravlіnnja rozrobkami ob’єktіv іntelektual'noї vlasnostі zі studentami. Іnformacіjnі tehnologії: nauka, tehnіka, tehnologіja, osvіta, zdorov’ja: tezi dopovіdej HXVІ mіzhn. n-pr. konf. MicroCAD-2018, 16-18 travnja 2018r. Ch. IІ. / za red. prof. Sokola Є.І. H :.NTU «KhPІ». 208 p.

Bukhkalo S.І., Ageicheva A.O., Iglin S.P., Hlavcheva Yu. N., Miroshnichenko N.N., Olkhovska O.I., Zipunnikov M.M., Olkhovska V.O. Innovative complex projects'2018/2019 realization in the examples and tasks/Vіsnik NTU «KhPІ». – Kh.: NTU «KhPІ», 2019. – №15(1340). – p. 80–88. doi: 10.20998/2220-4784.2019.15.14

Bilous, O., Sytnik, N., Bukhkalo, S., Glukhykh, V., Sabadosh, G., Natarov, V., Yarmysh, N., Zakharkiv, S., Kravchenko, T., & Mazaeva, V. (2019). Development of a

food antioxidant complex of plant origin. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 6(11 (102)), 66–73. doi:http://dx.doi.org/10.15587/1729-4061.2019.186442. http://journals.uran.ua/eejet/article/view/186442).

Bilous, O., Demidov, I., & Bukhkalo, S. (2015). Developing the complex antioxidant from walnut leafs and calendula extracts. Eastern-European Journal of Enterprise

Technologies, 1(6), 22–26. doi:10.15587/1729-4061.2015.35995.

Bukhkalo S.І. Udoskonaljuvannja metodіv ocіnki znan'studentіv vishhih navchal'nih zakladіv. Vіsnik NTU «KhPІ». Kh.:, 2014. № 16. S. 3–11.

Bukhkalo S.І. Kompleksnih іnnovacіjnі sistemi vikladannja disciplіni suchasnі tehnologії harchuvannja –modelі programuvannja.. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364),

рр. 65–77.

Bukhkalo S.І., Іglіn S.P., Kravchenko V.O., Kopejchenko Є.A, Nazarenko M.V. Prikladi ta zadachі kompleksnogo vikladannja disciplіni harchova hіmіja. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364), рр. 89–96.

Bukhkalo S.І., Zemel''ko M.L. Doslіdzhennja kompleksnogo vplivu skladovih shokoladnoї masi na її vlastіvostі ta konkurentospromozhnіst'' dlja rіznovidіv galuzej. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364), рр. 54–64.

Buhkalo S.І., N.V. Jakimenko-Tereshhenko. Prikladi kompleksnogo vikladannja disciplіn – іnnovacіjnі restorannі tehnologії, tovaroznavstvo ta upravlіnnja zakupіvljami. Vіsnik NTU «KhPІ». 2023. № 1(1365), рр. 12–23.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-22