ВИКОРИСТАННЯ ЗАГУСНИКІВ НЕКРОХМАЛЬНОЇ ПРИРОДИ В РЕЦЕПТУРІ ЕМУЛЬСІЙНОГО ПРОДУКТУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автор(и)

  • Л.В. КРИЧКОВСЬКА д-p біол. наук, проф., НТУ «ХПІ»,
  • В.В. АНАН’ЄВА асп., НТУ «ХПІ»,

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

харчові добавки, функціональні продукти харчування, низькокало-рійний соус, емульсійний продукт, комплексний загусник, гелеутворювач.

Анотація

Стаття присвячена експериментальному дослідженню застосування загусників некрохмаль-ної природи у рецептурі низькокалорійного майонезу. Отримано діаграму залежності в'язкості емульсійного продукту від концентрації і співвідношення загусників, а також визначено концентрації загусників, при яких продукт має оптимальні показники в'язкості емульсії. Обгрунтовано доцільність використання загусників некрохмальної природи у виробництві ни-зькокалорійного майонезу.

Опубліковано

2015-02-24