РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ПИВА З НОВИМИ ОРГАНОЛЕПТИЧНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
DOI:
https://doi.org/10.20998/%25xКлючові слова:
пиво з новими органолептичними властивостями, перетинки волоського горіху, білковий склад, метод ЛундінАнотація
Статтю присвячено дослідженню пивного сусла і пива із додаванням перетинок волоського горіху, як напою з новими органолептичними властивостями в технології слабоалкогольних напоїв. Визначено сучасну тенденцію розширення асортименту пивоварного виробництва – випуск спеціальних сортів пива. Наведено хімічний склад перетинок волоського горіха. Визначено органолептичні та фізико-хімічні показники сусла, отриманого з додаванням перетинок волоського горіха, у порівнянні з 100 % солодовим суслом. Проведено дослідження білкового складу пивного сусла за методом Лундіна. Визначено органолептичні показники пива з додавання перетинок волоського горіха.Посилання
Melet`yev A. Asortyment i biologichna cinnist` py`va / A. Melet`yev, 3 Romanova G. Bartosh, S. Terty`cya // Xarchova i pererobna promy`slovist`. 2010. – No. 1. – Р. 23-25.
Omel`chuk S.V. Rozrobka texnologiyi gorixovogo py`va / S.V. Omel`chuk, I.V. Mel`ny`k // Naukovi praci ONAXT. 2012. – Vy`p. 42. – Tom 2. – Р. 316–321.
Omel`chuk S. Razrabotka texnology`y` specy`al`nogo py`va s y`spol`zovany`em эkstrakta greczkogo orexa / S. Omel`chuk, Y`. Mel`ny`k, 3. Romanova Y`. Y`gnatov // Xrany`telna nauka, texny`ka y` texnology`y`. 2013. – Tom LX. – Р. 353–358.
Palaty`na M.B. Razrabotka texnology`y` py`va specy`al`nogo s dobavleny`em эkstraktov y`z araly`y` manchzhurskoj / M.V. Palaty`na, A.G. Zy`mba // Vestny`k TGЭU. 2007. – No 4. – Р. 51–56.
Nesterenko E.A. Povуsheny`e anty`oksy`dantnoj akty`vnosty` py`va pry` y`spol`zovany`y` zelenogo chaya / E.A. Nesterenko, T.V. Meledy`na // Py`vo y` napy`tky`. 2010. – No 6. – Р. 10–11.
Mullen W. Evaluation of Phenolic Compouds in commercial Fruit juices and Fruit Drinks / W. Mullen, C. Serena, S. Alan // J.of Agricultulan and Food Chemistry. 2007. – Vol. 55.– No 8. – Р. 3148–3157.
Kunce V. Texnology`ya soloda y` py`va / V. Kunce; per. s nem. – SPb.: Professy`ya, 2010. – 912 р.
Gojko I.Yu. Perspekty`vy` vy`kory`stannya ekstraktiv z plodiv volos`kogo gorixa yak komponentiv xarchovy`x produktiv funkcional`nogo pry`znachennya / I.Yu Gojko, V.D. Ivanova N.V. Shnajder // Naukovi praci NUXT. 2011. – No 43. – Р. 68–71.
Pry`by`l`s`ky`j V.L. Vy`kory`stannya netrady`cijnoyi rosly`nnoyi sy`rovy`ny` v texnologiyax fermentovany`x napoyiv / V.L. Pry`by`l`s`ky`j, I.V. Mel`ny`k, S.V. Omel`chuk // Xarchova nauka i texnologiya. 2014. – No 3. – Р. 47–51. 10. Elektronny`j resurs: http://faqukrs.xyz/izha-ta-napoi/golovnij-kurs/95560-himichnij-sklad-voloskogo-goriha-voloskij-gorih.html.
Bojko M.I. Doslidzhennya organolepty`chny`x i fizy`ko-ximichny`x pokazny`kiv ta vmistu biologichno akty`vny`x rechovy`n u py`vnomu napoyi iz vy`tyazhky` garbuza zvy`chajnogo ta pelyustkiv kalenduly` / M.I. Bojko, A.A. Tavolzhan, T.O. Berezka // Visny`k NTU «КhPI». 2015. – Р. 37–41.
Pat. No 109342 Ukrayina; MPK A 23 L7/20 (2016.01). Sposib vy`gotovlennya py`vnogo napoyu z dodavannyam vodnoyi vy`tyazhky` iz momordika charantia L / M.I. Bojko, O.V. Adamenko, D.P. Kolomiyecz`; zayavny`k ta patentovlasny`k Nacional`ny`j universy`tet xarchovy`x texnologij. – u 2016 01262; opubl. 25.08.2016, Byul. No 16.
Suslova A.B. Y`spol`zovany`e molodыx ly`st`ev greczkogo orexa dlya uvely`cheny`ya srokov xraneny`ya y` povыsheny`ya by`ology`cheskoj cennosty` produktov / A.V. Suslova, D.B. Korotуsheva, T.V. Py`ly`penko // Texny`ko- texnolo-gy`chesky`e problemы servy`sa. 2012. – No 4 (22). – Р. 53–56.
Melet`yev A.Ye. Texnoximichny`j kontrol` vy`robny`cztva solodu, py`va i bezalkogol`ny`x napoyiv: pidruchny`k / A.Ye. Melet`yev, S.R. Todosijchuk, V.M. Koshova; [Pid red. A.Ye. Melet`yeva]. – Vinny`cya: Nova Kny`ga, 2007. – 392 р.
Gernet M.V. Sostoyany`e y` perspekty`va proy`zvodstva specy`al`nыx sortov py`va / M.V. Gernet, Y`.L. Ry`suxy`na // Py`vo y` napy`tky`. 2009. – No 2. – Р. 8–10.