ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ АМАРАНТУ В РОЗСОЛЬНИХ СИСТЕМАХ НА ОСНОВІ УРОНАТНИХ ПОЛИСАХАРИДІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20998/2220-4784.2018.40.11

Ключові слова:

м’ясні снеки, уронатні полісахариди, розсольні системи, ін’єктування, амарант

Анотація

Стаття присвячена проблемі підвищення харчової цінності м’ясної снекової продукції за рахунок покращення складу маринадів маслом амаранту і сумішей для ін’єктування – гідролизатом протеїну амаранту. Авторами розглянуто причини, що призвели до необхідності створення покращеної м’ясної снекової продукції з підвищеною харчовою і біологічною цінністю. Обґрунтовано перспективу використання амаранту у складі розсольних систем (сумішей для ін’єктування, масажування та замочування) для виробництва м’ясной снекової продукції. Наведено хімічний склад аналогових розсольних систем і систем із включенням до складу амаранту.

Біографії авторів

Natalia Kondratjuk, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

кандидат технічних наук (PhD in Eng. S.), доцент, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, доцент кафедри харчових технологій

Tetiana Stepanova, Сумський національний аграрний університет

кандидат технічних наук (PhD in Eng. S.), Сумський національний аграрний університет, доцент кафедри технології харчування

Посилання

Zakharov А.N., Trifonov М.V., Askhabova М.D. Pishhevye dobavki, ingredienty i vspomogatel'nye materialy v mjasnoj promyshlennosti [Food additives, ingredients and auxiliary materials in the meat industry]. Vse o miase. 2012, vol. 4, –pp. 52–55.

Junusov Je.Sh., Ponomarev V.Ja., Valeulov K.G. Novye funkcionalinye dobavki dlja obrabotki mjasnogo syrija s ponizhennymi tehnologicheskimi svojstvami [New functional additives for the processing of raw meat with reduced technological properties]. Vestnik Kazanskogo tehnologicheskogo universiteta. 2011, – pp. 88-92.

Kudrjashov L.S. Teorija i praktika intensifikacii posola mjasa [Theory and practice of meat salting intensification]. Vestnik Marijskogo gosudarstvennogo universiteta. 2009, vol. 2, № 1, – рр. 129–132

Saga o sozrevanii mjasa [Saga about mellowing of meat]. Available at: https://pracooking.livejournal.com/58993.html (accessed 10.12.2018).

Kondratjuk N.V. Geli xarchovi plivkoutvoryuyuchi na osnovi uronatnyx polisaxarydiv u vyrobnycztvi sumishej dlya inyektuvannya myasoproduktiv [Food envelop formation gels on the basis of uronate polysaccharides in the production of mixtures for the meat products injecting]. Vcheni zapysky TNU im. V.I. Vernadskoho. 2018, vol. 29, №5, – рр. 20–26.

Prjanyshnykov V.V Vyrobnyctvo mjasnyx napivfabrykativ za innovacijnymy texnolohijamy [Production of meat semi-finished products by innovative technologies]. Molodyi vchenui. 2014, vol. 12, № 1, – pp. 95–98.

Izuchenie aminokislotnogo sostava semjan amaranta pechal'nogo sorta Voronezhskij do i posle jekstrakcii geksanom [The study of the amino acid composition of seeds of amaranth sad varieties Voronezh before and after extraction with hexane]. Available at: http://www.rusnauka.com/6_PNI_2012/Biologia/2_100288.doc.htm (accessed 01.12.2018).

Amino-acid content of foods and biological data of proteins. Available at: http://www.fao.org/docrep/005/ AC854T/AC854T00.htm (accessed 01.12.2018).

Visochina G.I. Amarant (Amaranthus L.): himicheskij sostav i perspektivy ispol'zovanija [Amaranth (Amaranthus L.): chemical composition and use prospects]. Himija rastitelinogo syrija. 2013, vol. 2, № 1, – pp. 5–14.

Kotlik S.V., Mardar M.R., Ulijanickij A.V. Programmnoe modelirovanie optimal'nyh receptur raciona pitanija v uslovijah uhudshenija jekologicheskoj obstanovki [Software simulation of optimal dietary formulations in the face of environmental degradation]. Ecologichna bezpeka. 2008, vol. 3, № 4, – pp. 83–87.

Kondratjuk N. V., Derkach T. M. Suchasni naukovi naprjamy v kharchuvanni [Modern scientific directions in the nutrition]. Dnipro, 2009, – 238 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І. ta іn. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah. [tekst], pіdruchnik z grifom MONU. – Kiїv: Centr uchbovoї lіteraturi, 2011, – 832 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Denisova A.Є. ta іn. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi). [tekst], pіdruchnik z grifom MONU. – Kiїv: Centr uchbovoї lіteraturi, 2016, – 470 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-12-01