АНАЛІЗ ОСОБЛИВОСТЕЙ ДОСЛІДЖЕННЯ ТОВАРОЗНАВЧИХ ХАРАКТЕРИСТИК В РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20998/2220-4784.2023.02.12

Ключові слова:

харчова хімія, сучасні технології харчування, товарознавство та управління закупівлями, інноваційні ресторанні технології, кондитерська галузь, визначення товарознавчих характеристик

Анотація

У матеріалах статті розглянуті особливості дослідження та визначення товарознавчих характеристик за освітньою програмою Готельно-ресторанне господарство з метою розробки комплексних дисциплін Харчова хімія, Сучасні технології харчування, Товарознавство та управління закупівлями, Інноваційні ресторанні технології, для складових комплексних інноваційних проектів. При написанні cтатті використано аналіз досвіду викладання
вищеозначених дисциплін в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі інтегрованих технологій, процесів і апаратів у 2002–2023 рр. Комплексні системи визначення складових дисципліни зумовили компетентності та якість матеріалу, а питання, що розглядаються пропущені через призму власного творчого сприйняття, що робить матеріал особливо цінним. Розробки проведені з застосуванням сучасних високоефективних науково-обґрунтованих технологій виробництва карамелі, наприклад, від різновидів аналізу класифікації-ідентифікації, загальних понять та вимог до різновидів методології визначення показників рівня якості та їх оцінки через вибір алгоритмів аналізу та розрахунків на різних стадіях виробництва та застосування отриманих товарів.

Біографія автора

Світлана Бухкало , Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

кандидат технічних наук, професор кафедри інтегрованих технологій, процесів та апаратів, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», м. Харків, Україна

Посилання

Orlova Є.І., Leshhenko V.O., Bukhkalo S.І. Prikladi ta zadachі do kursu «Zagal'na tehnologіja harchovih virobnictv» (navch.-met. posіbnik), Kharkіv: NTU «KhPІ»,

140 p.

Bukhkalo S.І. Tehnologіja osnovnih harchovih virobnictv u prikladah і zadachah (navch. posіbnik). Kharkіv: NTU «KhPІ», 2003. 184 p

Bukhkalo S.I., Tovazhnjanskij L. L., Kapustenko P.A., Havin G.L. Osnovnye tehnologii pishhevyh proizvodstv i jenergosberezhenie (navch. posіbnik). Kharkіv: NTU «KhPІ», 2005. 460 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Kapustenko P.O., Orlova Є.І. Zagal'na tehnologіja harchovih virobnictv u prikladah і zadachah [tekst] pіdr. K.: CNL, 2005. 496 p

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Kapustenko P.O., Orlova Є.І. Harchovі tehnologії u prikladah і zadachah [tekst] pіdruchnik K.: CNL, 2008. 600 p.

Bukhkalo S.І., Іljuha M.G., Lazareva T.A. Tehnologіchne obladnannja harchovoї galuzі (navch. posіbnik). Kh.: UІPA-2009, 185 p.

Bukhkalo S.І., Lazarev M.І., Іljuha M.G., Lazareva T.A., Ruban N.P, Novosel'cev O.O. Procesi ta aparati harchovih virobnictv (navch. posіbnik). Kh.: UІPA-2009, 153 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Zipunnikov M.M., Ol'hovs'ka O.І. ta іn. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi) [tekst] pіdruchnik. K.: CNL, 2013. 352 p.

Tovazhnjans'kij L.L., Bukhkalo S.І., Kapustenko P.O. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah, pіdr. K. CNL, 2011. 832 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (testovі zavdannja) [tekst] pіdruchnik. K.: CNL, 2014. 412 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi) [tekst] pіdruchnik. – K.: CNL, 2014. – 456 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (іnnovacіjnі zahodi) / Tovazhnjans'kij L.L., Denisova A.Є., Demidov І.M.,

Kapustenko P.O., Arsen'єva O.P., Bіlous O.V., Ol'hovs'ka O.І. [tekst] pіdruchnik z grifom MON. Kiїv «Centr uchbovoї lіteraturi»: 2016, 468 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі u prikladah і zadachah (prikladi ta testi). 2-ge vid. dop.: ch.2. [tekst] pіdruchnik z grifom MON. Kiїv «Centr uchbovoї blіteraturi»: 2018, 108 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі bu prikladah і zadachah (prikladi ta testi z tehnologії bkrohmalju). 2-ge vid. dop.: ch. 2. [tekst] pіdruchnik z

grifom MON. K «Centr uchbovoї lіteraturi»: 2019, 108 p.

Bukhkalo S.І. Zagal'na tehnologіja harchovoї promislovostі bu prikladah і zadachah (prikladi ta testi z tehnologії bpererobki plodoovochevoї sirovini), 2-ge vid. dop. Ch. 3.

Pіdruchnik z grifom. K: «CNL»: 2022, 108 p.

Bukhkalo S.І., Іglіn S.P., Ol'hovs'ka O.І. ta іn. Osoblivostі upravlіnnja rozrobkami ob’єktіv іntelektual'noї vlasnostі zі studentami. Іnformacіjnі tehnologії: nauka, tehnіka,

tehnologіja, osvіta, zdorov’ja: tezi dopovіdej HXVІ mіzhn. n-pr. konf. MicroCAD-2018, 16-18 travnja 2018r. Ch. IІ. / za red. prof. Sokola Є.І. H :.NTU «KhPІ». 208 p.

Bukhkalo S.І. Viznachennja zagal'noї tehnologії kompleksnih kursovih proektіv. Іnformacіjnі tehnologії: nauka, tehnіka, tehnologії, osvіta, zdorov'ja: tezi dopovіdej

HHVІІ Mіzhn. n-prakt. konferencії (MicroCAD-2019), 15–17 maja 2019 r.: u 4 ch. Ch. ІІ. / za red. prof. Sokola Є.І. – Kharkіv: NTU «KhPІ». 217 p.

Ol'hovs'ka V.O., Kravchenko O.S., Bukhkalo S.І. Skladovі algoritmu poshuku racіonal'nih zakonomіrnostej roboti obladnannja. Іnformacіjnі tehnologії: nauka, tehnіka,

tehnologіja, osvіta, zdorov’ja: tezi dopovіdej XXVІІІ mіzhnarodnoї naukovo-praktichnoї konferencії MicroCAD-2020, 28-30 zhovtnja Ch. IІ./za red. prof. Sokola Є.І. – Kh:

NTU «KhPІ», p. 249.

Zipunnikov, Mykola; Bukhkalo, Svetlana; Kotenko, Anatolii. Researching The Process Of Hydrogen Generating From Water With The Use Of The Silicon Basis Alloys.

French-Ukrainian Journal of Chemistry, [S.l.], v. 7, n. 2, p.138–144, dec. 2019. doi:http://dx.doi.org/10.17721/fujcV7I2P138-144. http://kyivtoulouse.univ.kiev.ua/journal/ index.php/fruajc/article/view/258).

Bilous, O., Sytnik, N., Bukhkalo, S., Glukhykh, V., Sabadosh, G., Natarov, V., Yarmysh, N., Zakharkiv, S., Kravchenko, T., & Mazaeva, V. (2019). Development of a

food antioxidant complex of plant origin. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 6(11 (102)), 66–73. doi:http://dx.doi.org/10.15587/1729-4061.2019.86442. http://journals.uran.ua/eejet/article/view/186442).

Bilous, O., Demidov, I., & Bukhkalo, S. (2015). Developing the complex antioxidant from walnut leafs and calendula extracts. Eastern-European Journal of Enterprise

Technologies, 1(6), 22–26. doi:10.15587/1729-4061.2015.35995.

Bukhkalo S.І. Udoskonaljuvannja metodіv ocіnki znan' studentіv vishhih navchal'nih zakladіv. Vіsnik NTU «KhPІ». Kh.:, 2014. № 16. S. 3–11.

Bukhkalo S.І. Mozhlivostі rozvitku tehnologіj modifіkovanih krohmalіv. Vіsnik NTU «KhPІ». – Kh.: NTU «KhPІ», 2019. – № 21(1346). – pp. 84–93. doi:10.20998/2220¬4784.2019.21.13

Bukhkalo S.І. Osnovnі skladovі kompleksnih pіdpriєmstv energetichnogo mіksu. Vіsnik NTU «KhPІ». 2015. № 7 (1116), pp. 103–108.

Bukhkalo S.І. Kompleksnih іnnovacіjnі sistemi vikladannja disciplіni suchasnі tehnologії harchuvannja –modelі programuvannja.. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364), рр. 65–77.

Bukhkalo S.І., Іglіn S.P., Kravchenko V.O., Kopejchenko Є.A, Nazarenko M.V. Prikladi ta zadachі kompleksnogo vikladannja disciplіni harchova hіmіja. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364), рр. 89–96.

Bukhkalo S.І. Kompleksnі sistemi vikladannja disciplіni osnovi proektuvannja obladnannja hіmіchnih virobnictv jak spіvpracja asocіacіj EFCE ta CFE-UA. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364), рр. 13-22.

Bukhkalo S.І., Zemel''ko M.L. Doslіdzhennja kompleksnogo vplivu skladovih shokoladnoї masi na її vlastіvostі ta konkurentospromozhnіst'' dlja rіznovidіv galuzej. Vіsnik NTU «KhPІ». 2022. № 2 (1364), рр. 54–64.

Buhkalo S.І., N.V. Jakimenko-Tereshhenko. Prikladi kompleksnogo vikladannja disciplіn – іnnovacіjnі restorannі tehnologії, tovaroznavstvo ta upravlіnnja

zakupіvljami. Vіsnik NTU «KhPІ». 2023. № 1(1365), рр.12–23.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-22