Дослідження енергозберігаючої обробки харчових продуктів
DOI:
https://doi.org/10.20998/%25xКлючові слова:
енергозбереження, осмос, харчові продукти, попередня обробка, науково-обґрунтовані методи, переробкаАнотація
У роботі досліджувалося осмотичне видалення вологи, в якості попереднього способу який порушує цілісність структури клітини і посилення процесу електроосмосом. Електроосмотичне зневоднювання харчових продуктів інтенсивніше осмотичного, це обґрунтовано експериментально. Досліджувалася можливість комбінування електроосмосу і традиційних способів видалення вологи з харчових продуктів. Отримані результати свідчать про доцільність застосування електроосмосу для скорочення тривалості сушіння без погіршення фізико-хімічних показників продукту.Посилання
Rubtsov P.A., Osetrov P.A., Bondarenko S.B. Prymenenye эlektrycheskoy эnerhyy v sel'skom khozyaystve. – M.: «Kolos», 1971. – 527 р.
Tykhomolova K. P. Elektroosmos. – L.: Khimiya, 1989. – 248 р.
Rekomendatsyy po эlektroosushenyyu y эlektrokhymycheskomu zakreplenyyu hruntov. Moskva, 1971, – 32 р.
Nemyrovskyy A.B. Optymyzatsyya konvektyvno-эlektroosmotycheskoy sushky obmotok эlektrodvyhateley //Problemmы эnerhosberezhenyya 1993 No. 1, – p. 74–78.
Hryshyn M.A. y dr. Ustanovky sushky pyshchevыkh produktov. Moskva: Ahropromyzdat 1989, – 215 р.
Hracheva L. Y., Verbytskyy A. P., Severyn A. A. Osnovи sushky s yspol'zovanyem pryrodnыkh ystochnykov эnerhyy. – Symferopol': Tavryda, 2002. – 325 р.
##submission.downloads##
Опубліковано
2016-12-01
Номер
Розділ
Енерго- та ресурсозбереження як задачі та технології інновацій