ЯЧМІННО-СОЛОДОВИЙ ЕКСТРАКТ – ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ІНГРЕДІЄНТ М'ЯКИХ МАРГАРИНІВ
DOI:
https://doi.org/10.20998/%25xКлючові слова:
арчові функціональні продукти, ячмінно-солодовий екстракт, м'який маргаринАнотація
У статті визначено перспективність створення харчових функціональних продуктів з викори-станням рослинних інгредієнтів, зокрема ячмінно-солодового екстракту, який успішно вико-ристовується в оздоровчо-профілактичному харчуванні здорових людей з метою поліпшення
обмінних процесів в організмі. Удосконалено сучасну технологію виробництва м'якого мар-гарину на обладнанні фірми «Alfa Laval», яке широко використовується на підприємствах
оліє-жирової галузі України. З метою підвищення стабільності маргаринової емульсії при
зберіганні, за рахунок уповільнення перекристалізації жиру, додатково у водну фазу був вве-дений ячмінно-солодовий екстракт. Розроблено покращену рецептуру м'якого маргарину
«Вітамінний» 82% жирності з поліпшеною кристалічною структурою та подовженим
терміном зберігання.