ВИКОРИСТАННЯ ЗАГУСНИКІВ НЕКРОХМАЛЬНОЇ ПРИРОДИ В РЕЦЕПТУРІ ЕМУЛЬСІЙНОГО ПРОДУКТУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
DOI:
https://doi.org/10.20998/%25xКлючові слова:
харчові добавки, функціональні продукти харчування, низькокало-рійний соус, емульсійний продукт, комплексний загусник, гелеутворювач.Анотація
Стаття присвячена експериментальному дослідженню застосування загусників некрохмаль-ної природи у рецептурі низькокалорійного майонезу. Отримано діаграму залежності в'язкості емульсійного продукту від концентрації і співвідношення загусників, а також визначено концентрації загусників, при яких продукт має оптимальні показники в'язкості емульсії. Обгрунтовано доцільність використання загусників некрохмальної природи у виробництві ни-зькокалорійного майонезу.
Опубліковано
2015-02-24
Номер
Розділ
Статті