ОБГРУНТУВАННЯ КОМПЛЕКСУ АНТИОКСИДАНТІВ ДЛЯ СТАБІЛІЗАЦІЇ КОСМЕТИЧНОГО КРЕМУ

Автор(и)

  • В.С. МАРЧЕНКО асп., НТУ «ХПІ»,
  • Л.В. КРИЧКОВСЬКА д-р біол. наук, проф., НТУ «ХПІ»,
  • А.П. БЄЛІНСЬКА канд. техн. наук, ст. викладач, НТУ «ХПІ»,

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

антиоксиданти, ретинол, токоферол, тіотриазолін, поліненаси-чені жирні кислоти, купажована олія, косметичний крем.

Анотація

У статті запропоновано комплекс антиоксидантів для захисту від окиснювального
псування косметичного крему, збагаченого на ω-3 поліненасичені жирні кислоти. Визначено залежність періоду індукції окиснення жирової основи косметичного кре-му від вмісту і співвідношення обраних антиоксидантів. Обґрунтовано співвідно-шення антиоксидантів та їх дозування у складі косметичного продукту.

Опубліковано

2015-02-24