ЕФІРНА ОЛІЯ NEPETA CATARIA ЯК ОСНОВА ВИРОБНИЦТВА НАТУРАЛЬНИХ АРОМАТИЗАТОРІВ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
DOI:
https://doi.org/10.20998/%25xКлючові слова:
ефірна олія, фракціонування, параметри, ароматизатори, комбінування, тональність.Анотація
Приведено результати дослідження умов спрямованого фракціонування ефірної олії Nepeta cataria. Встановлено параметри процесу для кожної фракції – залишковий тиск, температурні режими, флегмове число. Отримано чотири фракції (ароматизатора) різної тональності аро-мату. Застосовування фізичних процесів перероблення ефірної олії не руйнує природні структурні зв’язки, зберігає натуральність, біологічну здатність. Комбінування фракцій із за-лученням комп`ютерних програм дозволяє поширити лінійку натуральних ароматизаторів з однієї ефірної олії для харчової промисловості.
Опубліковано
2015-02-24
Номер
Розділ
Статті