НАУКОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ІММОБІЛІЗАЦІЇ АМІЛОЛІТИЧНИХ ФЕРМЕНТІВ НА МІКРОЧАСТОЧКИ Fe3O4

Автор(и)

  • В.С. ОМЕЛЬЧЕНКО асист., НТУ «ХПІ»,

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

комплекс амілолітичних ферментів, глутаровий альдегід, ковалентна іммобілізіція, магнітні частки, адсорбційна іммобілізація

Анотація

Стаття присвячена комплексному дослідженню основних параметрів іммобілізації ферментів амілолітичного комплексу за допомогою біфункційного агенту – глутарового альдегіду. При активації аміномодифікованої кремнійвмісної поверхні часточок Fe3О4 глутаральдегідним розчином з різною масовою часткою глутарового альдегіду спостерігається закономірне зниження масової частки білка в контактному розчині. Визначено раціональну концентрацію фермента при іммобілізації, вище якої не спостерігається значних змін у величинах активно-сті іммобілізованих амілолітичних ферментів.

Опубліковано

2015-02-24