ПІДГОТОВКА СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА АРОМАТИЗОВАНОЇ МІНЕРАЛЬНОЇ ВОДИ

Автор(и)

  • О.О. ЛЮБАВІНА канд. техн. наук, доцент, НТУ «ХПІ»,
  • А.О. ДЕМІДОВА канд. техн. наук, асистент, НТУ «ХПІ»,
  • О.Ф. АКСЬОНОВА канд. техн. наук, доцент, ХДУХТ, Харків,
  • Г.С. ПАПЕНКО студент, НТУ «ХПІ»,

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

мінеральна вода, нестабільні сполуки, фільтрування, знезараження, аро-матична рослинна сировина, екстракти, ароматизовані напої, антиоксиданти, фітодобавки.

Анотація

У статті наведений аналіз методів та можливих способів підготовки мінеральної води для ви-користання її як сировини для ароматизованого напою. Рекомендується для ароматизації на-пою виготовляти екстракти з рослинної сировини. Наводиться технологія одержання екстра-ктів методом мацерації. Представлено структурну технологічну схему приготування арома-тизованого напою.

Опубліковано

2015-02-24